Yin joogaa Kyröspohjassa

9.4. klo 15:00 - 18:00

Tervetuloa yin joogaan Frantsilan Hyvän Olon Keskukseen Kyröspohjaan pääsiäissunnuntaina 9.4. klo 15-18. Yin jooga on hyvin rauhallinen ja kaikille sopiva joogan laji. Et siis tarvitse mitään aiempaa kokemusta joogasta voidaksesi ottaa osaa tunnille. Jokainen kuuntelee omaa kehoaan ja tekee itsensä näköisen harjoituksen. Osassa asanoita haemme sidekudoksiin avausta viipymällä asanassa useampia minuutteja, osassa taas haemme avausta pienellä pumppaavalla liikkeellä. Yin rauhoittaa hermostoa, avaa energiatukoksia ja opettaa meitä olemaan läsnä juuri tässä hetkessä. Pukeudu mukaviin ja joustaviin vaatteisiin, ota mukaan myös lämmintä vaatetta. Tarvitset myös juomapullon, maton/alustan ja jos mahdollista, oman blokin/joogatiilen/bolsterin (voit korvata blokin myös esim. kahvipaketilla). Paikan päällä jokunen lainablokki. Tunnin kesto on 3h ja hinta 30e. *** Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse elina.keiju@gmail.com. Tunnin maksaminen onnistuu käteisellä, Mobilepaylla, Smartumilla tai ePassilla. Saa myös kysyä, jos jää jotain epäselväksi tai jokin asia askarruttaa.

Frantsilan Hyvän Olon Keskus

Sarven laulujen ilta 13.4.

13.4. klo 18:30

Laulu- ja soitinyhtye Mamma, Pappi ja Papat musisoivat tuttuja ja tunnelmallisia 60 -luvun lauluja. Anu-pappi puhelee elämänmakuisia juttuja tuttuun tapaan. Voit yhdistää iltaan mukavan illallishetken. Tervetuloa aikamatkalle fiilistelemään!

Vapaa pääsy.

Ihmemaa Oz teatteriesitys

14.4. - 16.4.

Sasky Petäjä-opiston Hämeenkyrön lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetusryhmät esittävät näytelmän Ihmemaa Oz.

Ensi-ilta pe 14.4.2023 klo 18, muut esitykset la 15.4.2023 klo 16 ja su 16.4.2023 klo 16 Yhteiskoulun auditoriossa (os. Ristamäentie 13, Hämeenkyrö). Ohjaus Mira Card ja Hanna Rajakoski. Lippu 3 €, väliajalla puffetti. Esitys sopii koko perheelle, perheen pienimmät aikuisen seurassa sillä osa hahmoista saattaa olla joillekin pelottavia. Tervetuloa katsomaan!

Petäjä-opiston näyttely 2023

15.4. - 16.4.

Petäjä-opiston Hämeenkyrön Näyttely la 15. - su 16.4.2023 klo 10 - 15 Iisakissa (os. Taitokuja 3, Hämeenkyrö), opiston taito- ja taideluokissa. Töitä on esillä myös Kyröskosken Kutomon ikkunoissa (os. Valtakatu 55, Kyröskoski). Näyttelyyn vapaa pääsy. Tervetuloa!

Keijunpuodin kevätmyyjäiset

15.4. klo 12:00 - 17:00

Tervetuloa Heinijärvelle Keijunpuodin pikkuisiin kevätmyyjäisiin. Pääset päivän aikana tutustumaan puodin myymälään, hoitotarjontaan sekä seuraaviin pienyrittäjiin: Keijunpuoti *kauneus- ja luontaishoidot, tapahtumat, retriitit, joogat, pienyrittäjien tuotteet: Mayan Aurinko *luontaishoidot, lastenvaatteet: Mybirdcherry *uniikit korut Outar *kasvivärjätyt tuotteet ja kurssit: Namaste Knots By Sirpa * malat ja voimarannekorut bySirpa
Puoti ei näy tielle, se sijaitsee Trossitieltä n.150m pikkutietä ylöspäin. Parkkipaikka Heinijärven koululla osoitteessa Trossitie 305.

Trossitie 320-29 Heinijärvi, Hämeenkyrö

Topoteekki: paikallishistorian arkiston esittelytilaisuus

19.4. klo 15:00 - 19:00

Hämeenkyrön historiaan liittyviä kuvia on koottu topoteekki-alustalle, mistä kuka tahansa voi katsella niitä. Hämeenkyrön topoteekki on juuri avattu, ja löytyy osoitteesta hameenkyro.topoteekki.fi. Kulttuuriohjaaja Annukka Kosonen esittelee topoteekin sisältöä ja toimintaa ja kertoo, miten voit saada omaa aineistoasi esille.

Hämeenkyrön kirjasto, sininen luokka, Kyrönsarventie 16

Hoitava Hengitys -työpaja

20.4. klo 17:30 - 20:30

Hengitysterveyden ylläpitäminen on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Huolet ja stressi saavat hengityksen kiihtymään liikahengitykseksi, jolloin ei pelkästään hengityselimistön, vaan koko elimistön terveys on vaakalaudalla. Illassa edetään turvallisesti ja lempeästi Buteyko-menetelmään pohjautuvan Hoitava Hengitys HB ®️ -menetelmän harjoitteilla. Tervetuloa Hoitava Hengitys -työpajaan! Hoitava Hengitys -työpaja sisältää ajatuksia herättävän luennon ja lisäksi työpajassa ohjataan hengityslihaksia vahvistavat, hengitystekniikkaa parantavat sekä hengityskaasuja tasapainottavat hengitysharjoitukset. Tilaa hengitykselle tehdään nielua avartavalla kielijumpalla. Lue lisää: https://www.hoitavahengitys.fi/hoitava-hengitys-tyopaja-22…

Keijunpuoti, Heinijärvi

Taidesuunnistus & Taidetallin avajaiset

22.4. - 23.4.

Taidesuunnistus-tapahtuma järjestetään Pirkanmaalla jo 19. kertaa 22.–23. huhtikuuta 2023. Samassa yhteydessä avaan ensi kertaa oveni uuteen taidetalliini Hämeenkyrön Mahnalassa.

Minun taidekohteessani voit...

- Katsella taidenäyttelyni, jossa teoksia monista eri teemoista
- Tutustua uuteen taidestudiooni.
- Maalata oman öljyväriteoksen (tarvikemaksu 20€)
- Nauttia Pullattaren pop-kahvilan herkuista.

Esillä myös taidepostikortteja, rättejä ym sekä keramiikkaa ja betoniteoksia. Tänäkin vuonna paikalla Pullattaren pop-kahvila.

Pukinniementie 95, Hämeenkyrö.

Veteraanipäivän juhla 27.4.2023

27.4. klo 11:00 - 13:00

Veteraanipäivän juhla. Seppeleen lasku klo 11.00 sankarihaudalla, jonka jälkeen kahvitus, ruokailu ja juhla 11.45 Sillan ruokasalissa. Tarjolla hernekeittoa, kahvia ja leivonnaisia. Ohjelmassa kunnanjohtaja Antero Aleniuksen tervehdys, Kirkonkylän koululaisten musiikkiesitys ja Annukka Kososen paikallishistoria-esitys Topoteekki-alustan avulla.

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu