Ympäristötaide

ymparistotaide

Vapaamuotoinen ympäristötaiteen tuotantoryhmä, Strata-projekti, on tuottanut tähän mennessä Nancy Holtin Yltä ja alta -taideteoksen (kuvassa) Nokian, Hämeenkyrön ja Ylöjärven yhteiseen rajakylään Pinsiöön. Yltä ja alta toteutettiin vuosina 1997-98 sorakuoppaan Pinsiön kylään. Se on tarkoitettu tarkasteltavaksi sekä teoksen päältä että maan tasolta, niin sorakuopan pohjalta, siis ulko- ja sisäpuolelta, tunneleista, teoksen päältä kulkevalta polulta ja tarkkailemalla kolmen pyöreän lammen heijastamaa ympäristöä. (lähde: Yltä ja Alta -esite, Stara-projekti). Teos tunnetaan myös teletappimaana ja onkin laavuineen myös erinomainen retkikohde. Yltä ja alta -taideteos löytyy osoitteesta Sasintie 555, Pinsiö.

Agnes Denesin Puuvuori löytyy naapurikunnasta Ylöjärveltä osoitteesta Pinsiönkankaantie 100, Pinsiö.

Erik van Hoornin Malja ja Kuhilas on kaksiosainen teos, jonka osat sijaitsevat Hämeenkyrön kunnassa kahdessa kiertoliittymässä Vaasantien varrella. Varta vasten kasvatetut koivut on ohjeisettu kasvamaan kahdella eri tavalla. Kuhilas kasvaa kohti kärkevää puupyramidia muistuttavaa muotoa. Maljassa puut kasvavat taas kohti kulhomaista muotoa.

Hämeenkyrössä ns. Ahrolan ristille (vanhan Mahnalan tien ja Timin tien liittymä) rakennettiin syksyllä 2000 Erik van Hoornin Tuulen leikkikenttä.

Voit tiedustella myös opastettuja kierroksia www.strata.fi

Taiteilija Virpi Kannon Sielu ja Sielun koti Kyröskoskella Valtakadun varrella edustaa harvinaista betonitaidetta. Teos on hämeenkyröläisen Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy:n lahjoitus, ja samalla kunnianosoitus paikalliselle yksityisyrittäjyydelle.

Sielu ja Sielun koti osoittaa, miten lujana tunnetusta rakennusmateriaalista on mahdollista saada esiin myös herkkyyttä ja jopa haurauden illuusio.

Sasintie 555
Pinsiö

www.strata.fi

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu