Lintutornit

Kirkkojärven lintutorni

Missä: Valtatie 3 käännytään Kehäkukan opasteiden mukaan Yrjö-Koskisentielle ja siitä 400 metrin jälkeen vasemmalle Suomelantielle. Auton voi jättää Kehäkukan paikoitusalueelle. Suomelantien päästä lähtee lintutornille pitkospolku. Viereisen hautausmaan läpikulua tulee välttää. Linnusto: Harmaahaikara, joutsen, kurki, merkikotka ja -hanhi. Huomio: Monille lintulajeille yksi Hämeenkyrön tärkeimpiä levähdys- ja ruokailualueita.

Sarkkilanjärven lintutornit

Missä: Sarkkilantie 139, Hämeenkyrö. Mikä: Järven länsirannalla on kaksi lintutornia, Rintakoski ja Tuomola. Järven luoteiskulman torni on heti tien alussa maatilan tuntumassa, toinen torni on reilun kilometrin päässä järven keskivaiheilla mäen rinteen päällä. Linnusto: Ruskosuohaukka ja kalasääski. Keväällä metsähanhi- ja kurkiparvia sekä parhaimmillaan 300 joutsenta. Huomio: Sarkkilanjärvi on valtakunnallisesti arvokas lintujärvi tarjoten runsaalle vesilintulajistolle hyvät ruokailu- ja levähdysmahdollisuudet. Sopii koko perheen linturetken kohteeksi.

Vesajärven lintujenseuranta-alue

Missä: Vesajärvelle pääsee Hämeenkyrön Kyröskosken suunnalta tietä 13087, matkaa noin 15 kilometriä, Vesajäven tienviittoja seuraten. Mikä: Polkureittiä järvellä ei ole vaan rannat ovat maanviljelys- ja laidunnuskäytössä. Noudatathan varovaisuutta muiden maille mentäessä. Linnusto: Valkoviklo, mustaviklo, liro, pikkusirri, suosirri, mustapyrstökuiri, lampiviklo, keräkurmitsa ja mustatiira. Huomio: Vesajärvi on muuttavien lintujen levähdyspaikka. Keväisin järvellä ruokailee satoja laulujoutsenia ja lähes joka vuosi muutamia pikkujoutsenia.

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu